Danila,Petre&Asociatii: Numarul cazurilor de criminal business law s-a dublat in 2010

Postat la 10 noiembrie 2010 12 afişări

Danila, Petre si Asociatii a inregistrat in 2010 o dublare a numarului cazurilor de criminal business law. Astfel, veniturile incasate au ajuns sa reprezinte 18% din totalul cifrei de afaceri a casei de avocatura.

"Caracteristic infractiunilor care sunt savarsite in mediul de afaceri este faptul ca aduc atingere relatiilor comerciale angajate intre partenerii de afaceri, relatii care ar trebui sa se bazeze pe buna credinta si increderea reciproca in indeplinirea obligatiilor ce le revin partenerilor in derularea afacerii respective", spune Luminita Danila, senior partner la Danila, Petre&Asociatii.

Cele mai frecvente infractiuni intalnire in mediul de afaceri sunt infractiuni contra patrimoniului, scopul faptuitorului fiind obtinerea de foloase materiale necuvenite. In contextul economiei romanesti, societatile cu capital strain sau majoritar strain, sunt cele mai "atractive" pentru infractori, datorita capitalurilor solide de care acestea dispun.

"O arie extrem de larga o ocupa infractiunea de inselaciune. Astfel, sunt frecvent urmarite si judecate infractiunile de fals, de evaziune fiscala, infractiunea de favorizare a infractorului sau de tainuie", precizeaza Danila. Aceasta mai spune ca societatile financiar-bancare au fost cele mai afectate si vor fi expuse acestor riscuri si pe viitor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/danila-petre-asociatii-numarul-cazurilor-de-criminal-business-law-s-a-dublat-in-2010-7705818
7705818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.