Daca va dam trei conditii?

Postat la 18 septembrie 2007 5 afişări

Dupa ce alegerea noului Patriarh a trecut, social-democratii condusi de Mircea Geoana nu mai au in aceasta saptamana niciun motiv serios pentru a mai taragana discutiile cu privire la motiunea de cenzura.

Dupa ce alegerea noului Patriarh a trecut, social-democratii condusi de Mircea Geoana nu mai au in aceasta saptamana niciun motiv serios pentru a mai taragana discutiile cu privire la motiunea de cenzura. A devenit deja evident ca amanarea transarii subiectului a facut doar deservicii PSD, atat in interiorul cat si in exteriorul formatiunii concretizandu-se tot mai multe critici fata de actuala conducere si de strategiile acesteia.

 

Geoana insusi a evocat posibilitatea ca motiunea sa nu mai fie depusa, cu conditia ca actuala guvernare sa indeplineasca trei cerinte pe cat de evazive, pe atat de improbabil de indeplinit: corectarea activitatii Executivului, introducerea in programul de guvernare a temelor sociale si asigurarea unei majoritati stabile. Dupa ce liberalii au anuntat ca nu negociaza cu PSD pentru cooptarea la guvernare, iar democratii - consiliati de la cel mai inalt nivel, al presedintelui Basescu - au stabilit ca nu vor initia nici ei asemenea discutii, PSD a ramas cu solutia onorabila a depunerii motiunii si a acceptarii esecului partidului, fie prin neadoptarea ei (chiar cu votul impotriva al propriilor membri), fie prin necooptarea partidului la guvernare ca urmare a unui eventual succes al motiunii.

 

O solutie pentru iesirea din impas fiind destul de greu de gasit, lupta din partid pentru inlocuirea actualei conduceri a inceput, fostul premier Adrian Nastase - proaspat urmarit penal intr-un nou dosar - cerand un congres extraordinar pentru investirea unei "conduceri colective", idee vehement respinsa de actuala echipa de la varful partidului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/daca-va-dam-trei-conditii-2513272
2513272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.