Cutremur de 7 grade in Japonia (VIDEO)

Postat la 10 iulie 2011 12 afişări

Un cutremur cu magnitudine de 7 grade Richter a lovit coasta de nord-est a Japoniei, in aceeasi zona afectata de seismul devastator din 11 martie.

Cutremurul a avut loc la ora locala 9,57 (00,57 GMT) si a avut epicentrul in largul Pacificului, la circa 200 km de coasta, la o adancime de 18 km, conform US Geological Survey.

Locuitorii din zonele de coasta au fost indemnati sa inceapa evacuarea, avand in vedere estimarea de tsunami cu val de pana la 50 cm emisa de autoritati pentru prefecturile Iwate, Miyagi si Fukushima, transmite AP. Agentia Xinhua a relatat ca s-a semnalat deja tsunami de 10 cm pe coasta in dreptul localitatii Ofunato, prefectura Iwate. Ulterior insa, din fericire, alerta de tsunami a fost anulata.

Cutremurul s-a simtit la Tokyo si in multe orase din estul tarii, iar circulatia trenului de mare viteza a fost oprita. Nici la nivelul centralei nucleare de la Fukushima, nici la nivelul traficului aerian local nu au fost insa raportate nereguli in functionare. Fukushima se afla la 250 km de epicentrul cutremurului.

Seismul de 9 grade din 11 martie, urmat de un tsunami violent, a lasat in urma peste 28.000 de morti, raniti si disparuti si a afectat puternic capacitatile de productie nucleara de la Fukushima.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Japonia,
cutremur,
seism,
Fukushima,
Tokyo,
Iwate,
Miyagi,
tsunami,
alerta
/actualitate/cutremur-de-7-grade-in-japonia-video-8474303
8474303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.