Cutremur de 4,8 grade în Vrancea - ACTUALIZAT

Postat la 10 septembrie 2014 345 afişări

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 22,45, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremur de 4,8 grade în Vrancea - ACTUALIZAT

Seismul s-a produs la o adâncime de 105 kilometri şi a a fost simţit în Muntenia, inclusiv în Bucureşti, precum şi în Moldova, inclusiv în Republica Moldova.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (37 km), Râmnicu Sărat (52 km), Vălenii de Munte (57 km), Târgu Secuiesc (51 km), Buzău (58 km).

Iniţial, INFP anunţase că este vorba de un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade, cu epicentrul în Muntenia, judeţul Prahova, la adâncimea de 100 km. Ulterior, INFP a revizuit toţi parametrii comunicaţi ai cutremurului.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta în România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
seism,
infp,
magnitudine,
bucuresti,
adancime,
vrancea
/actualitate/cutremur-de-4-8-grade-in-vrancea-actualizat-13246135
13246135
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.