Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în nordul Chile, fără alertă de tsunami

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 07 noiembrie 2015 37 afişări

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a fost înregistrat sâmbătă în nordul Chile, anunţă Institutul american de geofizică USGS, însă nu a fost declanşată o alertă de tsunami, relatează AFP în pagina electronică.

Seismul a avut loc la ora locală 4.31 (9.31, ora României), în regiunea Coquimbo, la o adâncime de 36 de kilometri, potrivit USGS. Însă Centrul de alertă pentru tsunami la Pacific nu a declanşat o alertă.

Epicentul a fost localizat în apropiere de coastă, la 47 de kilometri de oraşul Ovalle (nord) şi la aproximativ 300 de kilometri nord de capitala chiliană Santiago.

Aceeaşi zonă a ţării a fost afectată, în sepembrie, de un cutremur cu magnitudinea de 8,3, urmat de un tsunami, soldate cu 15 morţi şi care au lăsat aproximativ 16.000 de persoane fără adăpost.

Chile se află pe Centura de Foc a Pacificului, iar această ţară este afectată frecvent de cutremure şi erupţii vulcanice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHILE,
CUTREMUR,
/actualitate/cutremur-cu-magnitudinea-de-6-8-in-nordul-chile-fara-alerta-de-tsunami-14877430
14877430
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.