CURSURILE BNR pentru euro şi dolar au coborât puternic, la minimele ultimelor două săptămâni

Postat la 30 iulie 2012 9 afişări

Moneda naţională a continuat să se aprecieze în prima parte a sesiunii interbancare de luni, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a anunţat referinţe în scădere semnificativă pentru euro şi dolar, de 4,5558 lei/euro, respectiv 3,7086 lei/dolar, minimele ultimelor două săptămâni.

Cursul pentru euro a coborât luni cu 5,8 bani, de la 4,6118 lei/euro vineri, iar referinţa pentru dolar a scăzut cu 4,89 bani, de la 3,7575 lei/dolar.

Leul s-a apreciat şi în faţa francului, referinţa coborând cu 4,71 bani, de la 3,8401 lei/franc la 3,7930 lei/franc.

Referinţele de luni, pentru valutele menţionate, se plasează la minimele ultimelor două săptămani.

Leul s-a depreciat abrupt de la începutul lunii iulie, cu 4,2% la nivelul referinţei de marţi, când a atins un record istoric. Percepţia jucătorilor a fost afectată de turbulenţele politice, care au avut ecouri internaţionale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
euro,
BNR,
euro,
dolar
/actualitate/cursurile-bnr-pentru-euro-si-dolar-au-coborat-puternic-la-minimele-ultimelor-doua-saptamani-9910288
9910288
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.