Cum vrea un spaniol să atragă noi locuitori în oraşul în care trăieşte

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 24 august 2019 74 afişări

Când un oraş se confruntă cu depopularea, ceea ce ar putea duce chiar la dispariţia sa, uneori apare cineva care încearcă să-l salveze, ca în cazul localităţii spaniole Medinaceli, unde soluţia este căutată de un proprietar de casă de vacanţă din zonă.

Cum vrea un spaniol să atragă noi locuitori în oraşul în care trăieşte

Fost arhitect şi deţinător de galerie de artă, Miguel Tugores a venit cu ideea de a atrage atenţia asupra localităţii prin artă şi muzică, scrie BBC. A obţinut de la primărie dreptul de a renova şi folosi palatul ducal din localitate, lăsat în paragină de multă vreme, organizând expoziţii în el, şi, de asemenea, a creat un festival de muzică, care anul acesta culminează cu o producţie a operei lui Giuseppe Verdi, „Aida”. Tugores consideră că astfel poate pune oraşul pe harta împătimiţilor de operă, care nu se dau în lături să călătorească spre diverse destinaţii din lume unde se montează spectacole care îi interesează.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.