Cum vrea un politician să îşi „cumpere” voturile: Un candidat american promite 1.000 de dolari pe lună pentru fiecare cetăţean dacă va câştiga alegerile

Autor: Alex Ciutacu Postat la 25 martie 2019 351 afişări

Cum vrea un politician să îşi „cumpere” voturile: Un candidat american promite 1.000 de dolari pe lună pentru fiecare cetăţean dacă va câştiga alegerile

Andrew Yang este un american care a decis să candideze la prezidenţiale doar pentru că Donald Trump a reuşit să câştige biroul în ultimele alegeri, potrivit CNBC.

„Am observat că este un semn de alarmă referitor la direcţia în care se îndreaptă ţara noastră. Îl văd pe el (n.red: Donald Trump) ca pe un simbol al vitezei cu care se dezintegrează modul nostru de viaţă”, a declarat Yang, 44 ani, pentru CNBC.

Yang este unul dintre cei care crede că automatizarea va lăsa oameni fără loc de muncă mai repede decât orice altă revoluţie industrială, aşa că şi-a lansat campania în jurul ideii că fiecare cetăţean american cu vârsta de peste 18 ani trebuie să primească 1.000 de dolari pe lună.

Această idee, numită venit universal de bază, a devenit din ce în ce mai discutată în rândul elitelor din Silicon Valley.

Elon Musk, CEO-ul Tesla crede că o astfel de politică este absolut necesară în contextul în care roboţii vor deveni din ce în ce mai răspândiţi.

De asemenea, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a declarat într-un discurs la Harvard în 2017 că această idee ar trebui dezbătută serios.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
american,
alegeri,
castigare,
cetatean,
candidat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.