Cum vor merge credincioşii la slujbele de Paşti. Explicaţiile lui Raed Arafat

Autor: Laura Buciu Postat la 26 martie 2021 98 afişări

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat, joi seara, de ce s-a discutat despre ridicarea restricţiilor până la ora 2.00 în noaptea de Paşti. Hotărârea de prelungire a stării de alertă emisă joi seara nu include Paştele ortodox, spune Arafat.

Cum vor merge credincioşii la slujbele de Paşti. Explicaţiile lui Raed Arafat

Raed Arafat a spus că se ridică restricţiile de circulaţie pentru ca Paştele ebraic, ce va avea loc în noaptea de 27 spre 28 martie, adică sâmbătă spre duminică.

„Măsura va fi limitată sau mai bine extinsă până la limita 22.00 pentru persoane care vor participa şi se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase pentru sărbătoarea Pesah (Paştele ebraic – n.r.). Circulaţia va fi permisă până la ora 22:00 doar pentru persoanele îndeplinesc excepţiile prevăzute în hotărârea de guvern sau care merg la sărbătoarea Pesah şi participă la această sărbătoare”, a spus Raed Arafat.

Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, când credincioşii catolici au Paştele, se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 20.00 până la 02.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Arafat a explicat că Paştele ordtodix nu este inclus în această hotărâre de prelungire a stării de alertă.

„S-a discutat şi de perioada Paştelui ortodox, deci 1 mai - 2 mai. Şi atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la sărbătoare şi nu vor fi limitări, însă nu vor apărea în actuala hotărâre de guvern pentru că actuala hotărâre de guvern este valabilă până în data de 14 aprilie, pe când Paştele ortodox este în 1 spre 2 mai şi reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de prelungire a stării de alertă”, a explicat şeful DSU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paşte,
arafat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.