Cum vor arăta casele viitorului? Se ridică şi plutesc în caz de inundaţii - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2018 2795 afişări

Structuri care se vor modifica în funcţie de nivelurile apei, ridicându-se în perioade cu inundaţii şi ocupând astfel spaţiu nefolosit ar putea fi viitorul planificării urbane, spun designeri inovatori într-un material video publicat de BBC.

78% dintre cele mai mari oraşe ale lumii se află în apropierea apelor sau mare parte din acestea au suprafeţe de apă în interiorul lor, aşadar dezvoltarea de structuri plutitoare s-ar putea să devină o necesitate în viitor. ”Nu poţi să te lupţi întotdeauna împotriva naturii, câteodată trebuie să lucrezi cu natura. Acum ne uităm la oportunităţi prin care să fim prieteni cu natura”, spune Koen Olthius, un arhitect de origine olandeză.

 

În Olanda, casele pe apă nu reprezintă o noutate - olandezii le construiesc de 100 de ani, au circa 10.000 de astfel de locuinţe acolo -  şi acum încearcă să le aducă la următorul nivel, folosind tehnologie similară. În prezent, se lucrează la dezvoltarea unei tipologii arhitecturale care să contrabalanseze creşterea nivelului apelor din cauza schimbărilor climatice.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viitor,
inundatii,
case,
ridicare,
caz,
apa,
structuri,
bbc,
functie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.