Cum va fi vremea până la sfârşitul lunii octombrie

Postat la 20 octombrie 2012 112 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 29 octombrie.

BANAT

Între 22 şi 24 octombrie este de aşteptat o scădere a temperaturilor, care se vor situa apoi în limitele climatologice normale (în medie, valori maxime de 16-18 grade şi minime în jurul a 6 grade). Iniţial vor fi averse şi se pot acumula, pe arii restrânse, cantităţi mai importante de apă, dar după data de 22 octombrie vor fi posibile doar ploi slabe.

CRIŞANA

Iniţial, vremea se va menţine în general caldă pentru această perioadă, cu cele mai ridicate maxime termice depăşind 22 de grade, iar minimele nu vor coborî, in medie, sub 6 grade. În a doua parte a intervalului, valorile termice vor fi apropiate de norma climatologică. Ploile vor fi slabe, cu probabilitate mai mare de apariţie în a doua parte a intervalului.

TRANSILVANIA

Tendinţa generală a valorilor termice va fi de scădere, deşi acestea vor continua să fie peste mediile climatologice până la 22 octombrie. Temperaturile maxime vor coborî până la 14-16 grade spre finalul intervalului, iar minimele vor marca o scădere medie cu până la 8-10 grade. Va ploua, în general slab, după data de 22 octombrie.

MARAMUREŞ

Regimul termic va fi normal pentru această perioadă a anului, astfel că maximele vor fi, în medie, de 14-16 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 4 grade. Ploi în general slabe vor fi de aşteptat în 22 şi 23 octombrie şi spre sfârşitul intervalului.

MOLDOVA

Vremea se va răci simţitor, astfel încât, în 23 şi 24 octombrie, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 12 grade. Deşi temperaturile vor creşte spre finalul intervalului, este posibil ca acestea să rămână uşor sub normele climatologice ale perioadei. Sunt de aşteptat ploi slabe şi pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare de apariţie în a doua parte a intervalului.

DOBROGEA

Tendinţa generală va fi de răcire, cu o scădere a valorilor termice mai pronunţată între 22 şi 24 octombrie. Spre sfârşitul intervalului, maximele vor fi de 16-18 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine foarte redusă.

MUNTENIA

Vremea se menţine mai caldă decât normalul perioadei până în 22 octombrie, cu maxime care se vor situa în jurul a 22 de grade. În a doua parte a intervalului temperaturile se vor situa în apropierea mediilor climatologice. Probabilitatea de ploaie va fi redusă pentru partea de câmpie a regiunii, iar în zona deluroasă sunt de aşteptat ploi slabe în a doua parte a intervalului.

OLTENIA

Iniţial, maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 22 de grade, caracterizând o vreme caldă. Între 22 şi 24 octombrie vremea se va răci, urmând ca, în a doua parte a intervalului, regimul termic să fie apropiat de normalul perioadei. Va ploua slab, cu probabilitate mai mare la începutul intervalului şi în zilele de 23 şi 24 octombrie.

LA MUNTE

Vremea va avea o tendinţă generală de răcire, mai pronunţată între 22 şi 24 octombrie, când atât maximele cât şi minimele vor scădea cu 8-10 grade. În a doua parte a intervalului sunt de aşteptat temperaturi normale pentru această perioadă a anului şi care, în medie, nu vor mai depăşi la valorile maxime 8 grade, în timp ce minimele vor fi în apropierea limitei îngheţului. Sunt de aşteptat ploi slabe, în a doua parte a intervalului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
ploi,
octombrie,
prognoza,
ANM,
racire,
soare,
toamna,
munte
/actualitate/cum-va-fi-vremea-pana-la-sfarsitul-lunii-octombrie-10247250
10247250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.