Cum s-a transformat o vacanţă de 18 luni într-una de 23 de ani. Şi încă nu s-a terminat

Autor: Ioana Mihai Postat la 24 iulie 2012 119 afişări

În 1989, la căderea zidului Berlinului, Gunther Holtorf şi soţia sa Christine au hotărât să-şi ia o vacanţă de 18 luni. Au plecat la drum într-un tur al Africii cu maşina lor, un Mercedes Benz G Wagon. Au parcurs de-atunci peste 800.000 km şi încă nu s-au oprit.

Holtorf a lucrat în aviaţie, având o funcţie de management, şi de când a plecat în <vacanţă> a călătorit pe o distanţă echivalantă cu de 20 de ori ocolul Pământului, cu maşina sa pe care a numit-o Otto, relatează BBC. Germanul are acum 74 de ani iar soţia sa a murit de curând.

El îi păstrează poza lângă oglinda retrovizoare a maşinii şi spune că cu cât călătoreşti mai mult, cu atât îţi dai seama cât de puţin ai văzut. În maşină este un bagaj impresionant, care cuprinde toate lucrurile necesare pentru a supravieţui în locurile extreme în care au ajuns - deopotrivă deşert, drumuri mâloase sau zone îndepărtate de civilizaţie.

"Când pleacă la drum, călătorul are nevoie de hotel şi restaurant. Noi dormim în maşină şi ne preparăm singuri hrana", spune Gunther Holtorf. Cele mai mari costuri ale călătoriei sunt combustibilul şi cheltuielile cu traversarea pe mare sau ocean. Holtorf spune că fost prin ţări precum Cuba sau Irak şi că a "supravieţuit", că nu a avut niciodată o problemă majoră cu maşina (pe care să nu o poată rezolva singur). Stilul său de călătorie nu se bazează absolut deloc pe tehnologia de ultimă generaţie - nu are GPS, un mobil şi până şi cele două aparate foto sunt modele vechi de Leica, cu filme.

VEZI MAI JOS SI ALTE GALERII FOTO



Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vacanţă,
Gunther Holtorf,
Christine
/actualitate/cum-s-a-transformat-o-vacanta-de-18-luni-intr-una-de-23-de-ani-si-inca-nu-s-a-terminat-9899724
9899724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.