Cum poţi să cumperi un sat întreg în Spania cu preţul unui apartament în Bucureşti

Postat la 30 martie 2019 2098 afişări

Schimbările demografice au transformat unele sate din Spania în locuri pustii, în care doar câteva case mai amintesc de comunităţile existente la un moment dat.

Cum poţi să cumperi un sat întreg în Spania cu preţul unui apartament în Bucureşti

În zonele rurale din Spania se găsesc numeroase astfel de sate-fantomă care se vând cu sume derizorii. Spre exemplu, cătunul Acorrada, din nordul Spaniei, este scos la vânzare pentru doar 96.000 de dolari. Pentru această sumă, cei interesaţi pot cumpăra şase case din piatră şi două hambare.

 

Aldeas Abandonadas, o agenţie imobiliară specializată în astfel de tranzacţii, a vândut anul trecut în jur de 40 de sate; 90% dintre acestea au fost cumpărate de investitori din afara Spaniei.

 

"Oamenii vin din toată lumea să le cumpere", a declarat celor de la Bloomberg Pepe Rodil, manager în cadrul agenţiei Aldeas Abandonadas. Elvira Fafian, fondatoarea agenţiei, spune că sunt în jur de 1.500 de astfel de cătune pe tot teritoriul Spaniei. Mai mult, remarcă ea, e foarte probabil că acest fenomen de părăsire a satelor se va accentua în anii următori.

 

Urbanizarea este un trend evident în toată Europa, dar în Spania lucrurile au luat o turnură dramatică, mai scriu cei de la Bloomberg. Aproximativ 53% din teritoriul spaniol are o densitate a populaţiei de sub 12,5 locuitori pe kilometru pătrat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
spania,
apartament,
pret,
case

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.