Cum poti petrece un week-end la Paris cu doar 100 de dolari

Autor: Ana Raduta Postat la 17 februarie 2011 55 afişări

Este destul de greu sa impui un buget auster atunci te afli intr-un oras precum Parisul, plin de tentatii deloc ieftine. Cu toate acestea, poate fi o destinatie si pentru cei care sunt nevoiti sa fie foarte atenti la cheltuieli.

Publicatia The New York Times a facut un experiment extrem de interesant - in ce masura poti supravietui, fara lipsuri majore, timp de doua zile in Paris? Demersul a fost unul provocator, dupa cum marturiseste inca din start autorul lui, intrucat capitala Frantei este ultimul loc din lume in care sa fii cumpatat cu banii. Mai mult decat atat, experimentul a fost facut cu 100 de dolari, care, odata ajuns la Paris, se transforma, in urma conversiei valutare, intr-o suma care suna ceva mai descurajant - aproape 75 de euro.

Este, probabil de la sine inteles ca acest buget exclude din start mesele la resutaurant. Nu-i nimic, pentru ca in Paris gasesti la tot pasul celebrele boulangerii, de unde poti cumpara tot soiul de produse de panificatie. Spre exemplu, un sandvis cu sunca si cascaval costa 5,5 euro, in timp ce un croissant sau o bagheta costa 90 de eurocenti.

Puteti, totusi, opri si pentru un pranz sau o cina intr-un restaurant specific frantuzesc. Masa pentru doua persoane ajunge la circa 65 de euro, ceea ce inseamna destul de mult din bugetul total, insa mancarea frantuzeasca merita fiecare cent.

Nu veti fi privati nici de incursiuni culturale specifice turistilor pentru ca Parisul are numeroase muzee cu intrarea gratuita. In mod evident, celebrul Luvru nu este inclus intre ele, insa va puteti relaxa gratuit in curtea sa interioara.

Evitati transportul in comun - este destul de costisitor si va priveaza de peisajele superbe ale Parisului. Alegeti, in schimb, sa inchiriati o bicicleta. Costa un euro pentru 30 de minute si nu sunteti obligati sa o aduceti in acelasi loc de unde ati inchiriat-o, ci o puteti laasa la orice alt centru de inchiriere din drumul vostru. Daca aveti de parcurs distante mai mari si trebuie sa luati metroul, pretul unei cartele pentru o singura calatorie este de 1,70 euro.

Trebuie, totusi, sa facem o mentiune importanta - fara un loc de cazare deja asigurat, bugetul este, fara indoiala, insuficient, in conditiile in care pretul unei camere de hotel din Paris este destul de piperat. Nici macar varianta cazarii intr-un hostel nu poate fi o alternativa viabila, pentru ca si acolo vorbim de aproximativ 50 de euro pentru doua nopti, daca nu chiar de mai mult.

SURSA: www.nytimes.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
week-end,
Paris,
bani
/actualitate/cum-poti-petrece-un-week-end-la-paris-cu-doar-100-de-dolari-7992693
7992693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.