Cum pot firmele să economisească bani dacă angajaţii lucrează doar şase ore pe zi

Postat la 18 aprilie 2017 33 afişări

În luna februarie, după aproape doi ani de lucru cu program de şase ore pe zi, asistente medicale la Svartedalens, facilitatea de îngrijire a persoanelor vârstnice din Gothenburg, Suedia, au revenit la schimburile de opt ore, în ciuda cercetărilor publicate recent care arată beneficiile zilelor de lucru scurtate, scrie Bloomberg.

Cum pot firmele să economisească bani dacă angajaţii lucrează doar şase ore pe zi

Oraşul Gothenburg nu a extins experimentul din cauza faptului că proiectul a rămas fără finanţare. Costurile programului erau de aproximativ 12 milioane de coroane (1,3 milioane de dolari), sumă cu cuprindea angajarea celor 17 membri ai personalului suplimentar necesari pentru a umple golurile create de ore de lucru mai scurte.

Oraşul a avut buget pentru a menţine programul în picioare timp de doar doi ani, iar oamenii legii au spus că ar fi prea scump pentru a pune în aplicare proiectul în întregul municipiu.

Citiţi mai multe pe Ziarul Financiar

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.