Cum ne-a schimbat pandemia modul de a călători

Autor: Andra Stroe Postat la 12 iulie 2020 49 afişări

Una dintre cele mai apreciate destinaţii din Grecia este Santorini, o insulă cu drumuri spectaculoase, peisaje dramatice şi case de poveste, aflată şi ea pe lista de locuri pe care le testăm în deplasarea de presă organizată de unul dintre principalii touroperatori din România pentru „a lua pulsul" situaţiei actuale a turismului din insulele elene.

Ne-am îmbarcat pe ferry-boatul care leagă Heraklion (Creta) de Santorini după ce am trecut de punctul de control al temperaturii şi al declaraţiei pe propria răspundere, completată în prealabil, în care sunt prezentate o serie de situaţii legate de posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

La bord, tot personalul poartă mască şi mănuşi şi verifică în permanenţă dacă şi calatorii o poartă corespunzător - o dată la câteva minute membrii personalului trec printre rânduri şi ne verifică.

Vasul funcţionează acum la jumătate din capacitate, deoarece unul din două scaune sunt marcate cu o bandă prin care e indicată interdicţia de a te aşeza. În boxe sunt oferite instrucţiuni legate de protecţia împotriva coronavirusului, însoţite de video-uri informative pe ecranele disponibile. 

Drumul din Heraklion spre Santorini dureaza în jur de două ore şi un sfert pe sens şi are un cost de aproximativ 70 de euro tur-retur.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calatori,
pandemie,
personal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.