Cum menţin jandarmii ordinea la protestul de la Universitate. Ultraşii ameninţă cu violenţe (VIDEO)

Postat la 16 ianuarie 2012 17 afişări

ACTUALIZAT 17 IANUARIE, ORA 0 - Peste 70 de persoane care au venit la mitingul antiguvernamental din Piaţa Universităţii din Capitală au fost reţinute, pentru că aveau asupra lor materiale pirotehnice, droguri sau arme albe, conform informaţiilor furnizate de Jandarmerie.

Pe parcursul zilei de luni au continuat, pentru a patra zi consecutiv, protestele din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării, până la această oră în mod paşnic, cu excepţia unui incident în care unii protestatari au aruncat cu petarde pe trotuarul din zona Teatrului Naţional, Jandarmeria intervenind cu două grupe a câte 20 de jandarmi. Manifestanţii care vor să intre în piaţă sunt legitimaţi selectiv şi controlaţi de jandarmi.

În piaţă au sosit şi grupuri de studenţi. Cei peste 1.000 de protestatari din perimetrul pieţei, oameni de toate vârstele, au scandat lozinci contra Guvernului şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, grevă generală şi alegeri anticipate.

Câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. O maşină a fost incendiată pe una dintre străzile învecinate. Ulterior, o parte dintre manifestanţi, cu lozinci ca "Gabori asasini!", au încercat să plece spre Piaţa Unirii şi să blocheze circulaţia pe bulevard, după cum anunţaseră pe Facebook. Jandarmii au prins şi reţinut câteva zeci dintre aceştia. Unii dintre cei plecaţi spre Unirii s-au risipit pe străzile adiacente, de unde au fost recuperaţi de jandarmi, care au folosit gaze lacrimogene. Circa 40 de protestatari au fost urcaţi în dube şi duşi la poliţie. Situaţia este sub controlul forţelor de ordine.

Suporterii galeriilor de fotbal care şi-au anunţat pe Facebook dorinţa de a se răzbuna pe jandarmi şi-au anunţat din timp prezenţa, tot prin intermediul reţelelor sociale online. Unii dintre aceştia au început să-şi exprime frustrarea faţă de faptul că manifestanţii paşnici s-au delimitat de vandalismele din 15 ianuarie şi de autorii lor.

De pildă, "Ultras Tei Dinamo" scrie, adresându-se celor din grupul cu acelaşi nume: "Poate in al 12-lea ceas veti intelege ca poporul asta nu ne vrea! Romanii nu merita sacrificiul nostru. Romanilor, cu foarte putine exceptii, le place cum e acum. Au tv, au gigi, au seminte, au manele, au mici, au caldura in casa. Lasati porcii sa traiasca in cocina. Nu va sacrificati pentru ei ca sa-i bagati in sufragerie, ca ei tot in cocina se vor intoarce". Adepţii răzbunării violente îi ameninţă virtual cu moartea pe jandarmi şi repetă sloganul ultraşilor - A.C.A.B. (All Cops Are Bastards).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-mentin-jandarmii-ordinea-la-protestul-de-la-universitate-ultrasii-ameninta-cu-violente-video-9150817
9150817
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.