​Cum îşi recrutează McDonald’s angajaţii din România? - Irina Panaite, director de resurse umane McDonald’s România - VIDEO

Autor: Adelina Mihai, Roxana Cârcior Postat la 28 martie 2019 488 afişări

„Cei mai mulţi candidaţi evident că vin din mediul online, din parteneriatele pe care le avem inclusiv cu colegii de la OLX. Suntem prezenţi pe principalele portaluri de recrutare, însă în această zonă, ne confruntăm ca şi ceilalţi angajatori cu situaţia în care un aplicant îşi depune CV-ul în 20 de locuri şi nu ştii dacă ai fost ales ca angajator. O zonă foarte productivă este aceea a selectării candidaţilor care aplică direct pe site-ul McDonald’s pentru că ştim că ne-au targhetat direct şi că cel puţin până apucăm să avem primul interviu, ei vin către noi. Iar cea mai eficientă cale prin care noi obţinem angajaţi statornici sunt în continuare recomandările interne. Eu sunt angajat McDonald’s în restaurantul X, mă simt foarte bine, mă duc la şcoală sau mă duc în familie sau mă duc în grupul meu de prieteni şi aud pe cineva că vrea să se angajeze. Omul acela povesteşte realitatea aşa cum este, este cel mai bun ambasador pe care putem să-l avem, iar angajările făcute prin recomandările directe sunt cele care au şi cea mai bună eficienţă.”

Le daţi bonus angajaţilor care recomandă pe cineva?

„Este mai mult decât o modă, sigur că îi recompensăm nu doar pentru că aduc angajaţi -  este important ca angajaţii respectiv recomandaţi să şi stea o perioadă de timp.”

Cât timp şi câţi bani primesc?

“Trei luni de zile, 300 de lei.”

Ce alte beneficii au angajaţii dumneavoastră?

“Salariul care este la vedere şi-l vedem şi pe site, şi pe anunţul de angajare, bonuri de masă, flexibilitatea programului de lucru, au foarte multe concursuri interne cu care îşi pot spori veniturile, o posibilitate de a achiziţiona produse cu 50% din preţ, iar dacă lucrezi în turele de noapte, masa este gratuită. O zonă foarte importantă pentru angajaţii studenţi, dincolo de program este faptul că în fiecare an îi susţinem cu burse de studiu. Avem colegi cu care ne-am întâlnit patru ani de zile pentru că erau nu doar cei mai buni la serviciu, dar aveau şi nişte note absolut extraordinare. Pentru un tânăr care este la program chiar şi de opt ore - unii dintre ei -  care se ducea şi la şcoală şi veneau cu medie de peste nouă, e absolut admirabil. În fiecare primăvara, aprilie, mai, organizăm bursele pentru cei mai buni angajaţi studenţi şi să ştiţi că este foarte important pentru ei şi aşa cum v-am spus unii dintre colegi, patru ani la rând i-am avut pe podium, i-am avut felicitaţi, practic şi-au susţinut şcoala prin bursele pe care le-au luat de la serviciu, dar absolut pe meritul lor şi pe munca lor extraordinară.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.