Descoperire senzaţională a arheologilor Muzeului de Istorie Prahova la Strejnicu, judeţul Prahova

Postat la 28 martie 2019 256 afişări

Arheologii Muzeului de Istorie Prahova au descoperit la Strejnicu, judeţul Prahova, într-un tumul, un mormânt care datează din secolul III şi în care au fost îngropaţi un adult şi un copil.

Descoperire senzaţională a arheologilor Muzeului de Istorie Prahova la Strejnicu, judeţul Prahova

Arheologul Muzeului de Istorie Prahova, Alin Frînculeasa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în zona Strejnicu au loc săpături întrucât pe terenul respectiv urmează să fie ridicate case.

 

Astfel, la marginea unui tumul, arheologii au găsit un mormânt despre care spun că datează din secolul III.

 

„Am găsit acest mormânt. Este un adult, iar lângă un copil de nici doi ani. Lângă copil am găsit şi mai multe astragele, acestea fiind oase mici de animale care, la acea vreme, fie erau folosite pentru podoabe, fie ca jucării”, a declarat Frînculeasa.

 

În mijlocului tumulului arheologii spun că este un mormânt preistoric pe care-l vor scoate la lumina zilele următoare.

 

„Suntem convinşi că în mijloc este un mormânt preistoric. De altfel, am mai găsit aici şi un alt mormânt, tot preistoric”, a spus Alin Frînculeasa.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prahova,
mormant,
arheologi,
copil,
gasire,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.