Cum isi mananca pensiile romanii intre 30-40 ani cheltuind banii pe care ar trebui sa-i puna deoparte

Postat la 07 octombrie 2010 18 afişări

Noua lege a pensiilor poate merge la promulgare, dupa ce ieri Curtea Constitutionala a declarat constitutional actul normativ care majoreaza varsta de pensionare la 65 de ani si rupe legatura dintre pensia primita si salariul mediu brut pe economie.

Chiar daca, pe termen lung - intr-un orizont de 10-20 de ani - legea va echilibra bugetul de pensii, ea nu rezolva un lucru extrem de important, anume ca, desi obliga aproape pe toata lumea sa se asigure, ramane deficitara in privinta obligatiilor de a contribui.

De pilda, cineva care pe cartea de munca are salariul minim pe economie (primind restul de salariu in mana) va contribui ca atare si s-ar putea trezi dupa 35 de ani de slujba ca nu are de primit decat o suma infima la pensie. Cine are pe cartea de munca salariul mediu brut (1.836 de lei in iulie curent) nu va primi la pensie mai mult de 700-800 de lei (la valoarea de acum actualizata cu rata inflatiei si la punctul de pensie stabilit acum la 730 de lei), la un stagiu obligatoriu de cotizare de 35 de ani si la varsta minima de pensionare de 65 de ani.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
lege,
promulgare,
cheltuieli,
buget,
salariu
/actualitate/cum-isi-mananca-pensiile-romanii-intre-30-40-ani-cheltuind-banii-pe-care-ar-trebui-sa-i-puna-deoparte-7453015
7453015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.