Cum încearcă Grecia să evite un nou ajutor extern

Postat la 23 septembrie 2013 48 afişări

Executivul de la Atena caută alternative la un al treilea pachet financiar din cauza reticenţei statelor din zona euro de a asigura noi fonduri, precum şi din cauza condiţiilor care ar însoţi o astfel de facilitate.

Cum încearcă Grecia să evite un nou ajutor extern

 Grecia analizează folosirea unor active imobiliare deţinute de stat ca garanţii pentru un împrumut care să acopere un deficit în finanţele guvernului în următorii doi ani, astfel încât să evite un nou pachet de ajutor financiar extern, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Din 2010, Grecia a încheiat acorduri de împrumut de 240 miliarde de euro cu UE şi FMI şi ar putea avea nevoie de încă 10 miliarde de euro.

Acceptarea măsurilor de austeritate cerute de troica creditorilor externi pentru un nou împrumut ar putea fi dificilă politic pentru guvern.

În consecinţă, una dintre variantele luate în calcul de MInisterul Finanţelor este înfiinţarea unui vehicul financiar special, cu directori din partea statului elen şi a creditorilor externi, care să emită obligaţiuni garantate cu activele imobiliare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-incearca-grecia-sa-evite-un-nou-ajutor-extern-11378052
11378052
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.