Cum era să distrugă moştenitorul Fiat afacerea familiei

Postat la 15 noiembrie 2013 8471 afişări

Lapo Elkann, moştenitorul familiei Agnelli, în vârstă de 34 de ani, este cunoscut pentru stilul său creativ de antreprenoriat, pentru simţul estetic ascuţit şi pentru curajul de a încerca lucruri la care alţii nici nu visează, scrie revista GQ.

Cum era să distrugă moştenitorul Fiat afacerea familiei

A intrat în afacerea familiei în 2002, ca asistentul directorului de relaţii instituţionale. În 2003 a devenit asociat de marketing pentru Ferrari şi Maserati, devenind mai apoi director de marketing. Lapo a demonstrat în nenumărate ocazii că numele prestigios al familiei nu este singurul lucru primit moştenire, ci şi talentul şi viziunea de succes a bunicului au fost păstrate în ADN. Cel mai mare succes al său la Fiat a fost relansarea Fiatului 500, maşina considerată vedeta filmelor hollywoodiene de acum 50 de ani, şi reabilitarea numelui şi imaginii companiei.

„Am stat acolo patru ani, dar au fost cei mai dificili ani. Nu vreau să-mi asum tot creditul, dar acesta este adevărul. A fost o perioadă complicată. Modelul Cinquecento a fost un motor de inspiraţie al Fiatului. A reinstaurat  imaginea întregii companii. E un simbol italian, precum Mini este un simbol britanic. Cu toate că părea făcut pentru afacerea familiei, în 2006 decide să plece pentru a pune bazele propriei firme, în 2007. „Munca la Fiat a fost complicată, cum este munca la orice altă mare corporaţie. Lucrurile nu decurg mereu aşa cum ţi-ai dori şi, de regulă, sunt mult mai complicate decât par din exterior. Trebuie să faci compromisuri, iar eu nu sunt o persoană care face compromisuri uşor“.

Citiţi mai multe despre cum era să distrugă moştenitorul Fiat afacerea familiei aici

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-era-sa-distruga-mostenitorul-fiat-afacerea-familiei-11690260
11690260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.