Cum e posibil ca fontul Calibri să răstoarne guvernul din Pakistan

Postat la 13 iulie 2017 843 afişări

Editorii Wikipedia au votat marţi să ia o decizie drastică şi să blocheze articolul enciclopediei online despre fontul Calibri. Motivul? Se află în centrul unul scandal imens care a început în Panama şi care s-ar putea termina prin răsturnarea guvernului din Pakistan.

Cum e posibil ca fontul Calibri să răstoarne guvernul din Pakistan

Aşa numita „controversă Calibri" (sau #FontGate, cum a fost ea denumită online) a început după scandalul Panama Papers din 2016, atunci când mai multe documente aparţinând firmei de avocatură Mossack Fonseca au scos la iveală o serie impresionantă de companii offshore deţinute de elita politică şi financiară a lumii, toate ascunse în paradisuri fiscale.

Printre acestea şi o companie aparţinând fiicei premierului pakistanez Nawaz Sharif, Maryam Nawaz, determinând tribunalul naţional să formeze un comitet de investigaţie. 

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.