Cum au făcut cei mai bogaţi oameni ai lumii averi colosale fără să termine măcar o facultate

Postat la 04 iunie 2015 20617 afişări

Cum au făcut cei mai bogaţi oameni ai lumii averi colosale fără să termine măcar o facultate

Cu o avere estimată la 86 de miliarde de dolari, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Într-un top realizat de Business Insider, intre milionarili şi miliardarii care nu şi-au terminat facultatea se regăsesc nume celebre ca: Steve Jobs, Bill Gates, Raplh Laurent, Mark Zuckerberg, Coco Chanel, Simon Cowell, James Cameron, Ted Turner. Această listă demonstrează că diploma de absolvire a unei facultăţi nu este o conditie necesara sau suficienta pentru succesul în afaceri.

În ierarhia celor mai bogaţi oameni care nu au absolvit facultăţi clasamentul este condus, cu o avere de 86 de miliarde de dolari, de Bill Gates, iar pe locul doi se află Larry Ellison, cu o avere de 51,8 miliarde de dolari, urmati de Mark Zuckerberg, care are o avere estimata la peste 32 de miliarde de dolari.

Bill Gates, care a inceput studiile la Harvard dar a renuntat după doi ani,  este, de 21 de ani, cel mai bogat om din America, potrivit ierarhiei realizate anual de către revista Forbes. Împreună cu Paul Allen, Gates a înfiinţat compania Microsoft şi deşi nu şi-a luat licenţa la Harvard, Universitatea i-a acordat titlul de doctorand. La Universitatea Harvard l-a cunoscut pe Steve Ballmer, pe care mai târziu l-a atras în afacerea Microsoft şi l-a promovat, ulterior, ca CEO. În 1985, Microsoft a lansat sistemul de operare Windows iar doi ani mai târziu, Bill Gates a devenit miliardar. La 31 de ani. În 1997, Gates a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 12, 9 miliarde de dolari. De atunci, Gates s-a numărat în topul miliardarilor lumii.

O altă personalite care nu şi-a finalizat studiile este designerul de modă American Ralph Lauren, care deţine o avere de 8,2 miliarde de dolari. După ce a studiat doi ani la Baruch College din Manhattan, Lauren a renunţat la studii şi s-a înrolat în armată. După o scurtă incursiune în armată, Lauren s-a mutat la New York, unde a început să lucreze ca vânzător pentru magazinul Brooks Brothers.

Ralph Lauren şi-a descoperit pasiunea pentru modă în urma unui meci de polo, motiv pentru care a creat un brand de lux, intitulat Polo Ralph Lauren. Prima lui piesă vestimentară a fost o cravată colorată care a atras mulţi clienţi şi i-a adus câştiguri de 500 de mii de dolari. Deşi este absolvent al doar câtorva cursuri de business şi deţinător al unei diplome de liceu, parcursul lui Lauren n-a fost împietat de lipsa şcolii aprofundate.

De la creatori de modă la oameni de televiziune şi radio, de la producători de filme la fondatorii unor industrii de renume se găsesc suficiente exemple de moguli care nu şi-au terminat studiile. Cu titlul de exemplu, în rândul oamenilor de televiziune cu averi însemnate se află şi Simon Cowell. Producătorul de televiziune este cunoscut pentru că a fost membru în juriul de la American Idol, The X Factor, Pop Idol. El este proprietarul casei de discuri şi de televiziune Syco şi câştigă peste 550 de mii de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-au-facut-cei-mai-bogati-oameni-ai-lumii-averi-colosale-fara-sa-termine-macar-o-facultate-14399266
14399266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.