Cum arată lumea în funcţie de populaţia online

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 octombrie 2013 548 afişări

Harta a fost creată de la Oxford Internet Institute, ca parte a proiectului "Information Geographies" şi prezintă două tipuri de informaţie: mărimea populaţiei online, reprezentată prin zona pe care o ocupă pe hartă, şi procentul din populaţia totală pe care zona online o ocupă, reprezentată prin culori.

Cum arată lumea în funcţie de populaţia online

Este de evidenţia densitatea mare a navigatorilor pe internet din Europa şi Coreea de Sud. Creatorii hărţii, Mark Graham şi Stefano De Sabbata remarcă ascensiunea Asiei, care furnizează acum 42% din userii de internet din întreaga lume, în timp ce China, India şi Japonia au mai mulţi internauţi decât Europa şi America de Nord la un loc.

Tot cei doi cred că mai este loc de creştere, în speciual în Africa, unde se înregistrează cele mai mari rate de penetrare: în ultimii trei ani, statele din Nordul Africii şi-au dublat userii de internet, alături de Kenya, Nigeria şi Africa de Sud.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-lumea-in-functie-de-populatia-online-11497988
11497988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.