Cum arată lacul de Smarald de la Racoş, PARADISUL din munţii Perşani - GALERIE FOTO

Postat la 26 martie 2019 3782 afişări

Lacul de Smarald de la Racoş s-a format în fosta carieră Brazi, ce se ocupa cu exploatarea rocilor bazaltice. Acesta se află în comuna Racoş, judeţul Braşov, Transilvania.

 Aici, din pricina săpăturilor intense, s-a atins pânza freatică, ceea ce a dus la formarea acestui lac. Exploatările carierei Brazi s-au oprit în urmă cu aproximativ 10 ani. Adâncimea lacului este de aproximativ 10 metri, deşi unii localnici afirmă că ar fi undeva la 60 de metri. Lăţimea este de aproximativ 200 de metri.

 

La formarea lacului au contribuit de-a lungul timpului şi precipitaţiile, astfel că s-a ajuns la o adâncime de circa 10 metri şi o lăţime a lacului de 200 de metri. Conform unor localnici lacul ar ajunge chiar la o adâncime de 50 de metri, însă această informaţie nu este verificată.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lac,
galerie foto,
munte,
brasov

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.