Cum ar putea scapa de amenzi peste 400.000 de soferi vitezomani

Postat la 25 martie 2011 17 afişări

Soferii vitezomani, cei care vorbesc la mobil si pasagerii care nu poarta centura de siguranta ar putea scapa de amenzile Politiei Rutiere. Daca ar fi aplicate propunerile senatorilor, luand ca date de referinta amenzile de anul trecut, cel putin 400.000 de soferi ar scapa de amenzi pentru depasirea vitezei cu mai putin de 20 de km/h peste limita legala.

Asta daca propunerile de modificare a legislatiei rutiere trecute de Senat vor ajunge sa fie votate in plenul Parlamentului. Printre abaterile care vor fi pedepsite doar cu avertisment scris se numara depasirea cu cel mult 20 km/h a vitezei maxime admise, folosirea telefoanelor fara dispozitiv hands-free, nesemnalizarea schimbarii directiei de mers si nepurtarea centurii de siguranta. "Nu s-a schimbat inca nimic. Soferii trebuie sa stie ca acum sunt inca in vigoare prevederile vechi. Este vorba despre propuneri, despre un proiect care va ajunge la Camera Deputatilor, care este camera decizionala. Apoi, proiectul va ajunge in plenul reunit al Parlamentului, dupa care se va vota forma finala", a explicat pentru Gandul seful Politiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soferi,
amenzi,
rutier,
sanctiuni
/actualitate/cum-ar-putea-scapa-de-amenzi-peste-400-000-de-soferi-vitezomani-8095692
8095692
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.