Cum ar investi la Bucureşti profesorul lui Warren Buffettt: ce ar face cu acţiunile MedLife sau Romgaz

Postat la 02 martie 2018 228 afişări

Opt emitenţi din indicele bursier BET au o valoare a numărului lui Benjamin Graham, cunoscut ca mentorul de investiţii al lui Warren Buffett, mai mare decât preţul acţiunilor, în timp ce la polul opus se găsesc Bursa de Valori Bucureşti, Transelectrica şi MedLife, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de BT Equity Research.

Cum ar investi la Bucureşti profesorul lui Warren Buffettt: ce ar face cu acţiunile MedLife sau Romgaz

Graham descrie o metodă de investiţii în cartea „Investitorul inteligent“ din 1949, caracterizată de Warren Buffett drept „cea mai bună carte de investiţii scrisă vreodată“ cu ajutorul unei formule şi explică faptul că dacă valoarea rezultată în urma acesteia este mai mare decât preţul acţiunii, se justifică cumpărarea acţiunii.

Mentorul lui Buffett ar cumpăra astfel acţiunile Nu­cle­arelectrica, Fondul Proprietatea, Petrom, BRD, Transgaz, Romgaz, Banca Transilvania, Conpet şi ar vin­de BVB, Transelectrica, MedLife, potrivit preţurilor de închidere din 27 februarie şi rezultatelor financiare pe 2017.

Citeţte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.