Cum apără şeful celei mai mari bănci americane capitalismul: Socialismul produce inevitabil stagnare, corupţie sau chiar mai rău

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 173 afişări

Cum apără şeful celei mai mari bănci americane capitalismul: Socialismul produce inevitabil stagnare, corupţie sau chiar mai rău

Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, a lansat scrisoarea anuală către acţionari săptămâna aceasta, în care loveşte puternic în socialism, apără răscumpărările de acţiuni şi prezintă o serie de potenţiale pericole viitoare, potrivit CNBC.

„Când guvernele controlează companii, activele economice (companii, creditori şi aşa mai departe) sunt utilizate de-a lungul timpului în scopuri politice – ceea ce duce la pieţe şi companii ineficiente, favoritisme enorme şi corupţie”, scrie şeful JP Morgan Chase.

Cel mai bine plătit bancher atacă curentele socialiste, populiste şi corupţia, şi îndeamnă „capitaliştii” să-şi apere capitalismul.  

„Socialismul produce inevitabil stagnare, corupţie şi câteodată chiar mai rău – cum ar fi oficialii guvernelor autoritare care au de cele mai multe ori abilitatea de a interveni atât cu economia cât şi cu vieţile individuale, ceea ce ajung să facă de cele mai multe ori pentru a-şi menţine puterea. Asta va fi un dezastru şi pentru ţara noastră aşa cum s-a dovedit un dezastru şi în alte ţări unde s-a încercat”, adaugă el.

Scrisoarea anuală a lui Dimon este o lectură extrem de necesară pentru Warren Buffet şi alţi giganţi de pe Wall Street. În cea de anul acesta, Dimon a recunoscut că există erori în capitalismul actual şi că acesta ar trebui combinat cu o plasă de siguranţă socială puternică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coruptie,
capitalism,
sef,
americane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.