Cum a transformat această femeie o veste proastă într-o afacere de milioane

Autor: Ioana Matei Postat la 27 iulie 2017 660 afişări

Cum a transformat această femeie o veste proastă într-o afacere de milioane

Karen Lynch a decis să renunţe la goana din corporaţie după moartea unui prieten şi după o problemă de sănătate pe care a avut-o.

”După pierderea prietenului meu apropiat am realizat că viaţa este prea scurtă”, spune Karen, care este acum şef al afacerii de apă îmbuteliată Belu. ”Voiam să fac ceva mai personal”, a declarat ea, într-un interviu acordat BBC.

În 2008, când avea 38 de ani, Karen şi-a dat demisia din rolul pe care îl avea din banca Barclays. Apoi, a călătorit timp de şase luni împreună cu soţul ei, în Caraibe, Vietnam şi Thailanda.

La întoarcerea în Regatul Unit, Karen a aplicat pentru un post de marketing director la Belu, o companie de îmbuteliere de apă din Regatul Unit. La momentul angajării sale, afacerea avea datorii de 1,9 milioane de lire sterline. Karen a pus la cale un plan de afaceri care să redreseze situaţia companiei, iar opt luni mai târziu a devenit CEO-ul acesteia.

Planul ei era să redirecţioneze businessul, orientat atunci spre supermarketuri, spre HoReCa şi birouri. Belu a fost creată de producătorul de film Reed Paget, care a renunţat la poziţia de CEO în favoarea lui Karen. Planul ei de salvare a companiei a avut atât de mult succes încât vânzările au crescut considerabil: veniturile au ajuns în 2015 la 5,9 milioane de lire sterline. Din 2011, Belu a donat mai mult de 1,5 milioane de lire sterline spre WaterAid, o organizaţie caritabilă globală care vrea să deschidă accesul oamenilor din ţările aflate în dezvoltare spre apa potabilă şi igienă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.