Cum a reuşit un producător de materiale de construcţii să-şi majoreze exporturile cu 58%

Postat la 11 decembrie 2012 51 afişări

Producătorul de materiale de construcţii Arcon din Sfântu Gheorghe, controlat de omul de afaceri Ioan Ţiţeiu, mizează pe exporturi, reuşind să-şi majoreze vânzările în străinătate cu 58% în primele zece luni, până la circa 3 milioane de euro. În acelaşi interval, rulajul a crescut cu 17%, până la aproape 28 de milioane de euro.

"Avansul cifrei de afaceri este explicat prin dezvoltarea reţelei de distribuţie, dar şi prin creşterea exporturilor. Anul viitor încercăm în continuare să creştem exporturile. Sunt o sursă de valută, dar şi o modalitate de a ne creşte vânzările în ansamblu", a spus Ţiţeiu, care conduce unul dintre cele mai mari businessuri cu acţionariat local din industria materialelor de construcţii. Arcon face livrări în ţări precum Grecia, Bulgaria, Ungaria şi Cipru, iar începând de anul acesta compania a demarat exporturi şi către Malta, Cehia şi ţările arabe. O metodă prin care compania încearcă să-şi facă loc pe pieţele externe este participarea la târguri internaţionale de profil. Ţiţeiu estimează că Arcon va finaliza anul cu un rulaj de 31-32 de milioane de euro, în creştere de la 27 de milioane de euro anul trecut.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
materiele,
afaceri,
profit
/actualitate/cum-a-reusit-un-producator-de-materiale-de-constructii-sa-si-majoreze-exporturile-cu-58-10384198
10384198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.