Cum a făcut un antreprenor un milion de dolari din cea mai simplă activitate, pe care oricine o poate face

Autor: Ioana Matei Postat la 16 septembrie 2019 7785 afişări

Cum a făcut un antreprenor un milion de dolari din cea mai simplă activitate, pe care oricine o poate face

Simpla plimbare a câinilor poate avea un potenţial mai mare de a se transforma într-o afacere decât poate v-aţi fi gândit. La mijlocul anilor ’90, într-o perioadă în care şi mai puţini se gândeau la o astfel de idee, Kristin Morrison şi-a început propria afacere de acest tip. A numit-o „Woof! Pet Sitting Services”, iar 18 ani mai târziu, înainte să o vândă (în 2013), aceasta a ajuns la 35 de angajaţi şi la venituri de milioane de dolari.

Potrivit presei internaţionale, Morrison refuză să dezvăluie valoarea tranzacţiei prin care şi-a vândut afacerea. Totuşi, a mărturisit că nu i-a fost uşor să o construiască de la zero. Ea a explicat recent într-un articol publicat de Yahoo Finance cum a crescut acest business: „La început mergea foarte încet. Nu cunoşteam piaţa şi nu ştiam cum să administrez un business”.

„Am luat cărţi de la bibliotecă şi am început să studiez, m-am înscris la propria mea şcoală de business, noaptea”, a adăugat Morrison. A fost nevoie de ani buni ca afacerea să atingă pragul veniturilor de 100.000 de dolari, bornă la care a ajuns în 2000. De acolo, a continuat să crească.

Ea a mai spus în interviu că atunci când şi-a început afacerea, opţiunile de a-şi face publicitate nu erau atât de accesibile ca în prezent. „Foloseam SEO, optimizarea motorului de căutare. Astfel că site-ul meu se plasa foarte bine la căutările în mediul online.”

Parte din lupta ei iniţială era şi faptul că trebuia să demonstreze că plimbatul câinilor este un business. „Când am început, oamenii nu ştiau ce înseamnă de fapt plimbatul câinilor.”

În prezent, în Statele Unite piaţa produselor şi serviciilor pentru animale este una extrem de importantă. Asociaţia Produselor pentru Animale estimează că proprietarii de animele de companie vor cheltui 75 de miliarde de dolari pe animalele lor în Statele Unite.

În prezent, Morrison conduce o academie prin care îi învaţă pe alţii să fie specialişti în plimbatul câinilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caini,
plimbare,
antreprenori,
afaceri,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.