Cum a ajuns stadionul “Lia Manoliu” sa coste aproape de doua ori mai mult decat valoarea initiala

Postat la 31 martie 2011 16 afişări

In timp ce britanicii se lauda ca au finalizat Stadionul Olimpic mai devreme cu o luna si cu circa 11 milioane de euro mai putin decat era prevazut, in Bucuresti, stadionul "Lia Manoliu" continua sa inghita milioane peste bugetul prevazut.

Bugetul pentru ridicarea stadionului "Lia Manoliu" a fost initial de 119 milioane de euro. Acum, cand este la stadiul de finisari, costurile au ajuns la 213 milioane de euro , o depasire de buget de 94 de milioane de euro. Bugetul pentru ridicarea Stadionului Olimpic din Londra a fost de 552 de milioane de euro, din care s-au cheltuit, efectiv, 540,5 milioane - o economie bugetara de 11,5 milioane de euro. Ambele stadioane au avut la dispozitie 36 de luni pentru finalizarea constructiei. Britanicii au terminat treaba in 35 de luni. Pentru "Lia Manoliu" termenul de predare s-a prelungit la 42 de luni si nu se stie daca va fi respectat. Stadionul Olimpic din Londra are 80.000 de locuri. Stadionul "Lia Manoliu" va avea, la finalizare, 55.000.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infrastructura,
lucrari,
stadion,
costuri
/actualitate/cum-a-ajuns-stadionul-lia-manoliu-sa-coste-aproape-de-doua-ori-mai-mult-decat-valoarea-initiala-8114663
8114663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.