Cultivatorii şi vânzătorii de cannabis, în vizorul poliţiei

Postat la 11 octombrie 2014 47 afişări

Poliţia Română continuă acţiunile contra cultivatorilor şi a traficanţilor de canabis, mai multe acţiuni în acest sens fiind finalizate în cursul acestei săptămâni.

Cultivatorii şi vânzătorii de cannabis, în vizorul poliţiei

La data de 10 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pentru depistarea unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Percheziţiile s-au desfăşurat în municipiul Galaţi, la acţiune participând şi jandarmi.

În urma percheziţiilor, la locuinţa unui gălăţean, de 57 de ani, poliţiştii au descoperit cultură de canabis outdoor formată din 14 plante adulte, precum şi 11 pungi vidate şi un pachet ce conţineau inflorescenţe de cannabis destinate comercializări. Cele 5 kilograme de droguri au fost ridicate pentru cercetări.

Din cercetări a reieşit că plantele respective ar proveni de la o cultură ilegală înfiinţată de bărbat în grădina proprie. Acesta ar fi fost sprijinit în activitatea infracţională de nepotul său, în vârstă de 30 de ani, care ar fi procurat seminţele şi ar fi participat la ambalarea drogurilor. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

De asemenea, la data de 7 octombrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat şase percheziţii la locuinţele mai multor persoane din municipiul Baia Mare, bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat 45 de grame de canabis, instrumente de porţionare şi pentru consum de droguri (râşnite, pipe, foiţe), precum şi suporţi digitali, telefoane mobile şi alte bunuri. Persoanele vizate sunt bănuite că şi-ar fi desfăşurat activitatea infracţională începând cu anul 2012, pe raza judeţului Maramureş.

Patru persoane au fost reţinute de procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureş, iar faţă de trei dintre acestea, tineri cu vârste între 18 şi 25 de ani, instanţa de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Generale a Vămilor Cluj şi al jandarmilor.

Tot în această săptămână, la data de 9 octombrie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş, au oprit în trafic, pe Drumul Naţional 18, pe raza comunei Rona de Sus, un tânăr, de 21 de ani,  în autoturismul căruia a fost descoperit un recipient în care se aflau 210 grame de canabis.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii D.I.I.C.O.T.. Cercetările sunt continuate sub pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cultivatorii-si-vanzatorii-de-cannabis-in-vizorul-politiei-13377450
13377450
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.