Poroşenko anunţă că se va întâlni cu Putin la Milano săptămâna viitoare

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 11 octombrie 2014 45 afişări

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat sâmbătă că plănuieşte să-l întâlnească pe omologul său rus Vladimir Putin, pentru a discuta despre conflictul armat din estul Ucrainei, la un summit prevăzut la Milano săptămâna viitoare, relatează AFP.

"La Milano, mă voi întâlni cu preşedintele Federaţiei ruse Vladimir Vladimirovici Putin", a declarat Poroşenko în cursul unei vizite la Harkov, în estul Ucrainei. Kremlinul a evocat deja posibilitatea acestei întâlniri la Summitul ASEM (Dialogul Asia-Europa), la care vor participa reprezentanţi ai Uniunii Europene (UE) şi ai mai multor ţări asiatice, în perioada 16-17 octombrie.

Cancelarul german Angela Merkel, premierii italian Matteo Renzi şi britanic David Cameron, dar şi reprezentanţi de rang înalt ai UE urmează să participe, de asemenea, la această întâlnire, a adăugat preşedintele ucrainean.

"Nu mă aştept la negocieri uşoare", dar "sunt optimist", a subliniat Poroşenko.

Această întâlnire aminteşte de cea de la 6 iunie, când liderii francez, german, rus şi ucrainean au discutat despre conflictul din Ucraina la marcarea a 70 de ani de la Debarcarea aliată în Normandia.

De atunci, Putin şi Poroşenko s-au mai întâlnit la sfârşitul lui august, în privat, timp de peste două ore, la summitul regional de la Minsk, în Belarus.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că furnizează armament greu separatiştilor şi că a trimis trupe din armată rusă să-i susţină pe rebeli în estul Ucrainei, acuzaţii pe care Moscova le dezminte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CRIZĂ,
RUSIA
/actualitate/porosenko-anunta-ca-se-va-intalni-cu-putin-la-milano-saptamana-viitoare-13377324
13377324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.