Culmea ironiei: Mexic vrea să construiească un zid pentru a opri imigranţii

Autor: Florin Casota Postat la 16 septembrie 2016 597 afişări

Culmea ironiei: Mexic vrea să construiească un zid pentru a opri imigranţii

Se pare că Mexicul este de acord cu ideea lui Trump de a construi un zid, însă nu în nordul ţării, ci la graniţa din sud, scrie Daily Mail.

Mexic vrea să construiască un zid la graniţă pentru a ţine imigranţii din El Salvador, Honduras sau Guatemala în afara ţării. Autorităţiile se plâng de "hoardele" de imigranţi ce se îndreaptă spre Statele Unite apoi sunt deportaţi înapoi în Mexic. Astfel imigranţii decid să rămână în Mexic decât să se întoarcă acasă.

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a râs de planurile lui Trump de a construi un zid la graniţa dintre SUA şi Mexic, menit să oprească imigranţii să intre în Statele Unite, dar se pare că nu toată lumea e de aceeaşi părere. "Ideea lui Trump este bună, dar ar trebui ca acel zid să se afle la graniţa din sud a ţării pentru a opri fluxul de imigranţi ce vin prin Mexic din America Centrală", este de părere El Manana, unul dintre cele mai mari ziare din Mexic.

Potrivit Naţiunilor Unite în jur de 400.000 de oameni din America Centrală (El Salvador, Honduras etc) intră ilegal în Mexic în fiecare an, iar aproximativ jumătate dintre ei sunt deportaţi către ţările de provenienţă. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.