Cu ce soluţii vin băncile după epuizarea fondurilor Prima casă

Postat la 19 octombrie 2016 249 afişări

Cu ce soluţii vin băncile după epuizarea fondurilor Prima casă

Bancpost ar putea să lanseze până la sfârşitul lunii octombrie o ofertă specială de creditare imobiliară, complementară la Prima casă, după ce a epuizat plafonul de garanţii alocat de Ministerul Finanţelor, potrivit unor surse din piaţa bancară.

„Va fi un produs strict pentru clienţii care au aplicat la Bancpost pentru programul Prima casă şi care au rămas ne­aco­periţi din cauza epuizării fondurilor. Cel mai probabil noul produs va fi scos din oferta Bancpost imediat ce va primi din nou fonduri pentru Prima casă“, au menţionat sursele citate.

Plafonul de garanţii alocat Bancpost de către Ministerul Finanţelor a fost epuizat pe fondul numărului ridicat de dosare care se aflau deja în aşteptare, dar şi al solicitărilor noi depuse în ultima perioadă.

În aceste condiţii, „pentru clienţii cu aplicaţii în lucru, banca lucrează la definitivarea unei soluţii de creditare dedicate, aceasta urmând a fi lansată în perioada următoare“, spune altă sursă.

Practic, Bancpost ar putea să ofere împrumuturi ipotecare fără garanţia statului la o dobândă mai mică decât cea practicată de bancă la creditele imobiliare standard şi cu un avans mai mic, care ar putea fi de 5-10%.

La creditele Prima casă, care se acordă exclusiv în lei din 2013, avansul minim este de doar 5%, iar dobânda este de 2% plus Robor la trei luni (în prezent de 0,69%).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.