Cu ce maşină de lux vor britanicii să cucerească lumea (GALERIE FOTO)

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 februarie 2012 35 afişări

Într-o lume a constructorilor auto din ce în ce mai agresivă, în care nume de referinţă dispar din cauza condiţiilor economice, lansarea unei noi companii este un act de curaj. Este vorba de Lyonheart, o companie britanică care îşi propune să intre pe segmentul sportivelor luxoase.

Classic Factory este o companie elveţiană de design care a înregistrat un important succes reinterpretând Jaguarul E-Type, desenat acum de Robert Palm şi de Bo Zolland. Clienţii au reacţionat pozitiv, iar compania a decis să construiască o serie limitată de maşini.

"Vrem să facem din "Made in England" un concept real. Fiecare piesă din Lyonheart este concepută şi fabricată de mână în Anglia. Iar designul Lyonheart K ia ce este mai bun în fenomenul britanic: cool, elegant, rafinat, discret, dar puternic şi rafinat", spune Robert Palm, CEO la Classic Factory.

Maşina are un motor de cinci litri, V8, caroserie din fibră de carbon şi şasiu din aluminiu, aşa că nu va cântări mai mult de 1.600 de kg. Va atinge 100 km/h în 4 secunde, iar viteza maximă va fi limitată electronic la 300 km/h.

Lyonheart va fi construită în Coventry, iar noua companie a şi fost înfiinţată, numindu-se Lyonheart Cars Ltd (www.lyonheart.com). Comenzile pentru primele 50 de unităţi sunt aşteptate, la un preţ de pornire de 495.000 de euro fără taxe. Timpul de livrare este estimat la 18 luni.



Alte GALERII FOTO din AUTO ->>>

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Maşina,
tradiţie,
luxoase
/actualitate/cu-ce-masina-de-lux-vor-britanicii-sa-cucereasca-lumea-galerie-foto-9320689
9320689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.