Cu bursa americană la maxime, există ceva interes şi pentru acţiunile româneşti

Autor: Stefan Musgociu Postat la 18 martie 2013 16 afişări

Indicele BET, care urmăreşte cele mai lichide zece acţiuni de pe bursa de la Bucureşti (exceptând SIF-urile), a crescut săptămâna trecută cu 1,05%, iar indicele BET-FI, care urmăreşte SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,83%.

Cu bursa americană la maxime, există ceva interes şi pentru acţiunile româneşti

Indicele BET, care urmăreşte cele mai lichide zece acţiuni de pe bursa de la Bucureşti (exceptând SIF-urile), a crescut săptămâna trecută cu 1,05%, iar indicele BET-FI, care urmăreşte SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,83%. Atenţia investitorilor rămâne axată în principal pe câteva acţiuni lichide, cele mai vizate fiind titlurile Fondului Proprietatea, OMV Petrom, Transgaz, BRD, Banca Transilvania şi SIF-urile. În ultimele zile se observă interes ridicat pentru anumite acţiuni şi cred că acest interes se datorează faptului că pe majoritatea pieţelor externe există un trend pozitiv, iar momentul este prielnic pentru creşterea expunerii pe România. Blue-chip-urile (acţiunile lichide - n. red.) sunt căutate cu precădere de către in-vestitori, în timp ce restul pieţei este încă nea­tractivă, inclusiv din cauza lichidităţii reduse. SIF-urile sunt în continuare într-un moment pozitiv, în special datorită alegerilor care vor avea loc pentru consiliile de administraţie şi cred că jocurile pentru putere vor aduce în continuare interes pentru acestea“, a declarat şeful departamentului de tranzacţionare la Alpha Finance, Gabriel Necula.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursă,
acţiuni,
indicele BET,
BVB,
BET-FI
/actualitate/cu-bursa-americana-la-maxime-exista-ceva-interes-si-pentru-actiunile-romanesti-10673574
10673574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.