CSM suspendă judecata acţiunii disciplinare a lui Ovidiu Popescu, procurorul din cazul Caracal

Autor: Departamentul Social Postat la 12 decembrie 2019 50 afişări

Secţia pentru procurori a CSM a suspendat judecata acţiunii disciplinare a procurorului Ovidiu Popescu, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă. Judecata a fost suspendată până când va fi soluţionat dosarul penal de la SIIJ.

„Suspendă judecata cauzei privind acţiunea disciplinarp formulată de Inspecţia Judiciară faţă de Popescu Cristian Ovidiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Jidecătoria Caracal, până la soluţionarea în mod definitiv a cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2204/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - SIIJ”, se arată în minuta Secţiei pentru procurori.

Decizia poate fi atacată.

Cristian Popescu a fost pus sub acuzare, la începutul lunii septembrie, de către procurorii Secţiei de anchetă pentru abuz în serviciu în legătură cu intervenţia în cazul Alexandrei Măceşanu. Acesta nu ar fi permis poliţiştilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă, la percheziţii, până la ora 6 dimineaţa.

Ulterior, Inspecţia Judiciară a demarat o cercetare disciplinară, transmisă către Secţia pentru procurori, pentru a decide asupra acesteia. La şedinţa de miercuri, procurorii CSM au suspendat judecata cercetării disciplinare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
csm,
ovidiu popescu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.