CRONOLOGIE: Cele mai sângeroase atacuri armate comise în SUA în ultimii 25 de ani

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 03 decembrie 2015 68 afişări

Atacul armat de la San Bernardino (California, vest), soldat miercuri cu 14 morţi şi cel puţin 14 răniţi, este unul dintre cele mai sângeroase comise în Statele Unite în ultimii 25 de ani, relatează AFP în pagina online, prezentând principalele atacuri din ultimul sfert de secol.

- 1 octombrie 2015: Un student fascinat de arme ucide nouă persoane şi răneşte alte câteva, după care se sinucide, în campusul Universităţii Umpqua, într-o zonă rurală din Oregon (nord-vest).

- 17 iunie 2015: Un tânăr adept al supremaţiei rasei albe ucide nouă afroamericani într-o biserică emblematică a comunităţii din care fac parte, la Charleston, în South Carolina (sud-est).

- 16 septembrie 2013: Un bărbat care lucra pentru o companie subcontractată de Departamentul Apărării deschide focul în birourile Marinei americane, la Washington DC, omorând 12 persoane, după care este ucis de poliţie.

- 26 iulie 2013: Un bărbat de origine cubaneză ia ostatice şi ucide şase persoane într-un cartier hispanic din Miami (Florida, sud-est), după care moare din cauza rănilor care-i sunt provocate de către forţele de ordine.

- 14 decembrie 2012: Un tânăr în vârstă de 20 de ani ucide 26 de persoane - dintre care 20 erau elevi - la şcoala primară Sandy Hook de la Newtown (Connecticut, nord-est).

- 20 iulie 2012: În total 12 persoane sunt ucise, iar alte 70 sunt rănite, într-un atac armat într-o sală de cinematograf, la o avanpremieră a unui film din seria "Batman", la Aurora (Colorado, vest).

- 2 aprilie 2012: Un coreean ucide şapte persoane şi răneşte alte trei, la o universitate religioasă din Oikos (California), după care se predă. El şi-a ucis victimele metodic, după ce le-a aliniat la perete.

- 5 noiembrie 2009: Un psihiatru militar de origine palestiniană comite cel mai grav atac armat înregistrat vreodată într-o bază militară americană, omorând 13 persoane şi rănind alte 42, la Fort Hood (Texas, sud), înainte să fie rănit şi imobilizat.

- 3 aprilie 2009: Un bărbat de origine vietnameză ucide 13 persoane într-un centru de primire a imigranţilor, la Binghamton (în statul New York, nord-est).

- 24 decembrie 2008: Un bărbat deghizat în Moş Crăciun omoară nouă persoane care participau la o petrecere, la Covina, la periferia oraşului Los Angeles (California), şi se sinucide.

- 16 aprilie 2007: Un student de origine coreeană, în vârstă de 23 de ani, omoară 32 de persoane, după care se sinucide, în campusul Universităţii Virginia Tech, la Blacksburg (Virginia, est).

- 21 martie 2005: La Red Lake (Minnesota, nord), un adolescent în vârstă de 16 ani omoară, în şcoala în care învaţă, nouă persoane, inclusiv cinci liceeni, după care se sinucide.

- 29 iulie 1999: După ce-şi ucide soţia şi cei doi copii, un speculator pe bursă deschide focul la două firme de brokeraj, la Atlanta (Georgia, sud-est), omoară nouă persoane şi apoi se sinucide.

- 20 aprilie 1999: La Littleton (Colorado), doi liceeni deschid focul în incinta Liceului Columbine şi ucid 12 elevi şi un profesor. Cei doi atacatori se sinucid.

- 16 octombrie 1991: Un bărbat omoară 22 de persoane într-un restaurant de la Killeen (Texas) şi răneşte alte aproximativ 20, după care se sinucide.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ATACURI,
/actualitate/cronologie-cele-mai-sangeroase-atacuri-armate-comise-in-sua-in-ultimii-25-de-ani-14907236
14907236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.