CRIZA IMIGRANŢILOR: Incendiul din Slovenia, provocat de refugiaţi care au intrat în ţară traversând înot un râu

Autor: Ioana Bojan Postat la 22 octombrie 2015 125 afişări

Incendiul izbucnit miercuri într-o tabără de refugiaţi din Slovenia a fost provocat de imigranţi care au dat foc unor pături, nemulţumiţi de condiţii, după ce au intrat în ţară traversând înot un râu, relatează Associated Press în pagina electronică.

După ce au fost blocaţi afară, în ploaie şi frig, zile şi nopţi la rând, zeci de mii de imigranţi care încearcă să ajungă în vestul Europei prin Balcani şi-au pierdut răbdarea.

Un incendiu izbucnit la principala tabără de refugiaţi de la frontiera Sloveniei cu Croaţia a distrus miercuri aproximativ 12 corturi instalate de armată, în timp ce numeroşi imigranţi, majoritatea bărbaţi tineri, scandau: "Lăsaţi-ne să plecăm!".

Guvernul a informat că investighează în continuare cauzele incendiului, însă poliţia din tabără a declarat pentru AP că imigranţii au incendiat pături furnizate de UNHCR intenţionat, pentru a protesta faţă de condiţiile din tabăra de la periferia oraşului Brezice.

Mulţi dintre cei care cereau să poată pleca din Slovenia către Austria, Germania şi alte state din Uniunea Europeană au intrat în ţară cu o noapte înainte, traversând înot râul Sutla, care marchează frontiera dintre Slovenia şi Croaţia. Aproximativ 1.000 de persoane au trecut prin apa rece care le ajungea până la piept.

Mulţi imigranţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa sunt dezamăgiţi, pentru că la începutul călătoriei lor în Turcia li s-a spus că partea cea mai grea se va încheia după ce vor ajunge în state UE, precum Croaţia sau Slovenia. Mulţi se aşteptau ca alte ţări să le permite trecerea liberă către statele occidentale mai prospere, în special Germania.

"Nu credeam că Europa este aşa: fără respect pentru refugiaţi, nu ne tratează cu demnitate. De ce este Europa aşa?", se întreba Ari Omar, un imigrant din Irak.

Secretarul de stat din Ministerul sloven de Interne, Bostjan Sefic, a declarat că tabăra de la Brezice a fost construită pentru a adăposti 250 de persoane, nu 4.000 câte au intrat în ţară începând de marţi.

În aceste condiţii, peste 3.000 de persoane care au traversat frontiera miercuri noapte au fost nevoite să stea în lanul de porumb, înconjurate de poliţie şi armată, până ce autocarele le vor putea transporta spre Austria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SLOVENIA,
IMIGRANŢI,
INCENDIU
/actualitate/criza-imigrantilor-incendiul-din-slovenia-provocat-de-refugiati-care-au-intrat-in-tara-traversand-inot-un-rau-14857941
14857941
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.