Toyota recheamă în service 6,5 milioane de maşini, după o altă serie de zece milioane

Autor: Mihai Draghici Postat la 21 octombrie 2015 45 afişări

Compania auto japoneză Toyota a anunţat, miercuri, că va rechema în service 6,5 milioane de vehicule, din întreaga lume, din cauza unei defecţiuni la un geam, informează BBC News online, notând că, recent, aceeaşi firmă a fost nevoită să repare zece milioane de maşini.

Potrivit companiei auto, butonul de închidere-deschidere a geamurilor riscă să provoace un scurt-circuit care poate genera un incendiu.

Defecţiunea afectează modele precum Yaris, Corolla, Camry, RAV4, Highlander şi altele fabricate în perioada 2005-2010.

Potrivit estimărilor, este vorba de 6,5 milioane de maşini, dintre care 2,7 milioane vândute în America de Nord, 1,2 milioane în Europa şi 600.000 în Japonia.

Toyota a rechemat deja în service zece milioane de maşini care aveau defecţiuni la airbagurile de siguranţă, o problemă care a provocat moartea unor persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TOYOTA,
DEFECŢIUNI,
/actualitate/toyota-recheama-in-service-6-5-milioane-de-masini-dupa-o-alta-serie-de-zece-milioane-14857356
14857356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.