Criza gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei se prelungeşte. Munţii de deşeuri cresc pe zi ce trece, în aşteptarea unei soluţii

Postat la 05 iunie 2021 96 afişări

Criza gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei se prelungeşte. Munţii de deşeuri cresc pe zi ce trece, în aşteptarea unei soluţii

Gunoaiele nu au fost ridicate din Sectorul 1 al Capitalei nici sâmbătă. La colţurile străzilor din spatele Guvernului se găsesc munţi de saci cu deşeuri.

Ministrul Mediului a trimis Garda de Mediu în Sectorul 1 din Bucureşti. Luni, 7 iunie, ministrul Mediului se va întâlni cu primarul Clotilde Armand. ROMPREST: Suntem pregătiţi să colectăm toate gunoaiele în 36 de ore.

Munţii de gunoaie din Sectorul 1, cel mai bogat din Capitală, cresc pe zi ce trece. Din Bucureştii Noi până în spatele Guvernului, la fiecare colţ de stradă oamenii se împiedică de saci şi tomberoane din care se revarsă deşeurile.

Anca locuieşte pe strada Washington, lângă Piaţa Victoriei. De când nu mai vin gunoierii, a umplut cinci pubele care zac în faţa casei. Exasperată de situaţie, aşteaptă o rezolvare

„Cred că joi trebuiau să vină să le ridice şi n-au mai venit. Sunt discuţii la nivel de contract. Au mai fost probleme de genul acesta. Nu e prima dată. Mai avem un tomberon gol, o să-l folosim şi sperăm, totuşi, să se rezolve problema”, spune locuitoarea Sectorului 1 din Capitală.

Conflictul juridic dintre Romprest şi Clotilde Armande ajunge la Guvern. Poate chiar şi în coaliţie, dacă nu se rezolvă până luni.

Ministrul a trimis Garda de Mediu să „verifice” ceea ce se vede cu ochiul liber: saci în rastel de-a lungul trotoarelor. Nu va rezolva mare lucru. Soluţia există deja într-o decizie a Curţii de Apel, din 15 martie.

 Decizie Curtea de Apel, 15 martie 2021: „(...) atunci când exercitarea dreptului contractual de limitare a activităţii poate aduce atingere interesului comunităţii în favoarea căreia este prestat serviciul de salubrizare."

Sentinţa îi da dreptul edilului să foloseasca alte servicii de salubrizare în cazul unui conflict de natură juridică.

„O autoritate locală nu poate niciodată, nu are voie să genereze o asemenea situaţie. Legea spune foarte clar, indiferent de disputa juridică între cele două entităţi, serviciile de salubrizare trebuie prestate”, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector,
capitala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.