Criza de viitori ingineri in universitatile romanesti. Tinerii cauta limbile moderne si stiintele politice

Postat la 21 iulie 2010 14 afişări

La Facultatea de Constructii din Bucuresti s-au inscris de trei ori mai putini candidati decat anul trecut. La Stiinte Politice, concurenta a crescut de opt ori, in timp ce recordul absolut in materie de candidati s-a inregistrat la Universitatea din Bucuresti, la limbi moderne aplicate - 124 pe un loc.

"Poate trece si criza asta si ne apucam de construit". Mihai este unul dintre cei cativa candidati care asteapta in fata Facultatii de Constructii din Bucuresti rezultatele testului grila pe care tocmai l-a sustinut. Nu este emotionat. Nici nu ar avea de ce. Numarul celor care s-au inscris la "constructii civile" nu acopera nici macar locurile oferite la admitere. "Totul e sa luam nota mai mare de cinci. Asta e problema!", spun cativa tineri, desi, subiectele li s-au parut "chiar mai usoare decat la bac". Dezinteresul absolventilor de liceu pentru domeniul tehnic e reflectat cel mai bine in statistica intocmita de rectoratul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti (UTCB).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
tineri,
universitati,
admitere,
candidati
/actualitate/criza-de-viitori-ingineri-in-universitatile-romanesti-tinerii-cauta-limbile-moderne-si-stiintele-politice-6642816
6642816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.