Criza alimentelor: inflaţia din Marea Britanie creşte cu cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani

Autor: Laura Buciu Postat la 23 iunie 2022 45 afişări

Inflaţia din Marea Britanie creşte cu cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani, din cauza scumpirii alimentelor, potrivit BBC.

Criza alimentelor: inflaţia din Marea Britanie creşte cu cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani

Preţurile continuă să crească în cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani, iar preţurile alimentelor, în special ale pâinii, cerealelor şi cărnii, sunt în creştere.

Inflaţia din Marea Britanie a crescut uşor la 9,1%, de la 9% în aprilie, a anunţat Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

Preţurile la combustibili şi energie sunt cele mai mari motoare ale inflaţiei, dar ONS a declarat că preţurile alimentelor au împins-o şi mai mult în sus.

Muncitorii şi sindicatele fac presiuni pentru majorări salariale pentru a face faţă preţurilor mai mari. Însă guvernul a avertizat angajatorii să nu acorde creşteri salariale mari, de teama unei „spirale inflaţioniste" în stilul anilor '70, în care firmele cresc salariile şi apoi transferă costurile asupra clienţilor prin creşterea preţurilor.

În prezent, inflaţia se află la cel mai ridicat nivel din martie 1982, când a fost de 9,1%, iar Banca Angliei a avertizat că va ajunge la 11% în acest an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
inflaţie,
criză

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.