Criza afectează vacanţele: Câţi români şi-au petrecut concediile anul trecut în străinătate

Postat la 29 mai 2013 56 afişări

Numărul românilor care au mers anul trecut în vacanţe în străinătate a scăzut, declinul fiind cauzat de prelungirea crizei economice, care menţine redusă puterea de cumpărare, de imaginea negativă a Greciei şi de scumpirea vacanţelor în Turcia, două destinaţii preferate pentru concedii.

Criza afectează vacanţele: Câţi români şi-au petrecut concediile anul trecut în străinătate

 Aproape 770.000 de români au fost anul trecut în străinătate în vacanţe, în scădere cu 11%. "Scăderea de anul trecut are mai multe explicaţii: dispariţia de pe harta turistică a Tunisiei şi Egiptului, din cauza tulburărilor politice, imaginea încă nerefăcută în 2012 a Greciei şi majorările de tarife în staţiunile din Turcia, care au făcut această destinaţie mult mai greu accesibilă pentru unii", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, directorul general al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În schimb, numărul celor care au mers peste graniţe cu afaceri sau în interes de serviciu anul trecut a depăşit 57.000, faţă de puţin peste 43.500 în anul 2011. Aproape 90% dintre românii plecaţi în interes de business în străinătate au ajuns în diverse oraşe din Europa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/criza-afecteaza-vacantele-cati-romani-si-au-petrecut-concediile-anul-trecut-in-strainatate-10909610
10909610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.