Creşte piaţa smartphone-urilor dual-SIM

Autor: Ioana Matei Postat la 03 septembrie 2013 151 afişări

Interesul românilor pentru telefoanele mobile cu funcţia Dual-SIM este din ce în ce mai crescut, întrucât majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă folosesc mai multe reţele şi preferă să aibă acces la mai multe numere de pe un singur dispozitiv, potrivit reprezentanţilor EuroGsm.

Creşte piaţa smartphone-urilor dual-SIM

„Încă de la apariţie, telefoanele Dual-SIM s-au bucurat de succes, în special în rândul persoanelor care aveau mai multe numere de telefon, în diferite reţele mobile. Piaţa din România a fost invadată mai întâi de replici ale mărcilor de top transformate in modele Dual-SIM, iar ulterior brandurile mari au redus preţurile şi au început să varieze gama de produse din această categorie”, a declarat Emil Puşcaş - The Phone Geeks.

Principalele avantaje ale utilizării unui telefon cu funcţia Dual-SIM sunt mobilitatea şi comoditatea, întrucât utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să transporte mai multe telefoane în buzunar. În plus, ei pot folosi serviciile a două reţele de telefonie mobilă de pe acelaşi dispozitiv, ceea ce reprezintă un avantaj şi din punct de vedere financiar. Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj este reprezentat de baterie, care odată epuizată, restricţionează accesul la ambele numere.

„Telefoanele Dual-SIM se bucură de un grad mare de popularitate în rândul utilizatorilor din România datorită faptului că majoritatea persoanelor ajung să aibă două telefoane – cel personal şi cel pentru serviciu, iar un telefon Dual-SIM elimină necesitatea purtării a două telefoane în buzunar sau în geantă”, este de părere Radu Boancă – The Phone Geeks.

Cel mai scump telefon Dual-SIM din oferta companiei EuroGsm este smartphone-ul HTC Desire 600, la preţul de 1.763,90 lei, iar cel mai ieftin este telefonul Samsung E1202, la preţul de 80,90 lei, ambele fiind disponibile fără abonament.

Se estimează că numărul utilizatorilor de smartphone-uri dual SIM va creşte odată cu creşterea numărului de modele noi apărute pe piaţă, evoluţie care va duce la scăderea preţurilor telefoanelor dual SIM scad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
smartphone,
piata,
continuare,
telefoane,
functie
/actualitate/creste-piata-smartphone-urilor-dual-sim-11289389
11289389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.