COTAR solicită retragerea proiectului de OUG privind reglementarea activităţii de ridesharing

Postat la 06 iunie 2019 50 afişări

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită retragerea proiectul de OUG privind reglementarea transportul alternativ cu maşină şi şofer, justificând că adoptarea acestuia ar încălca legislaţia şi Constituţia României.

COTAR solicită retragerea proiectului de OUG privind reglementarea activităţii de ridesharing

“Potrivit jurisprudentei CCR, Guvenul nu poate adopta o OUG substituindu-se legiutorului, prin preluarea unui proiect aflat în dezbateri parlamentare (decizia CCR 1567/18.11.2009-decizia 1431/3.11.2010). Curtea Constituţională a decis că angajarea unui proiect prin OUG este neconstituţională,acelaşi proiect fiind in dezbateri in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor. Ocolirea procedurii de examinare şi dezbatere a proiectului de lege şi recurgerea la angajarea răspunderii prin OUG asupra acestui proiect nu îşi găsesc o motivare”, spun reprezentanţii COTAR.

Aceştia susţin că există o hotărâre a Curţii Europene de Justiţie care specifică faptul că Uber face transport de persoane şi nu ridesharing. “În urma acestei hotărâri, niciun stat membru UE nu este obligat să dea ordonnaţe de urgenţă pentru susţinerea acestor entităţi”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect,
oug,
reglementare,
retragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.