Costoiu: Cauza cutremurelor de la Galaţi e tectonică, dar pânza freatică a amplificat semnalul sonor

Postat la 25 octombrie 2013 51 afişări

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, afirmă că, potrivit concluziilor raportului ştiinţific, principala cauză a cutremurelor din Galaţi este una tectonică, dar pânza freatică ridicată a "amplificat" semnalul sonor şi a afectat şi mai mult o parte dintre casele din satul Izvoarele.

Costoiu: Cauza cutremurelor de la Galaţi e tectonică, dar pânza freatică a amplificat semnalul sonor

 "Cauza principală a cutremurului este una tectonică, aşa cum am spus. Pânza freatică a amplificat semnalul sonor. Pânza freatică ridicată a amplificat semnalul sonor în zona Izvoarele şi, atunci, a afectat un pic mai mult casele, o anumită parte a satului Izvoarele", a explicat Costoiu în Guvern.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ca raportul să fie prezentat public pentru a exista date ştiinţifice şi nu tot felul de "prostii" prezentate la televiziuni de "exaltaţi".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/costoiu-cauza-cutremurelor-de-la-galati-e-tectonica-dar-panza-freatica-a-amplificat-semnalul-sonor-11561386
11561386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.